Het leven deelt uit!

” Het leven deelt uit “, dat zei een van mijn beste vrienden vorige week tegen mij, toen ik bij hem thuis werd opgebeld door een lieve vriendin met een naar bericht over haar gezondheid.
Ik vroeg waar hij die uitdrukking vandaan had, maar dat wist hij niet meer.
“Misschien wel zelf verzonnen”, was het olijke antwoord.

Goede en fijne dingen, ziek en zeer
Maar dat is toch zo, het leven deelt uit van de goede en fijne dingen, maar ook van ziek en zeer, klein en groot leed. Dat klopt en hoe langer ik deze zin proef, hoe beter het smaakt.
Het is geen zware zin, het is een zin die zegt, het is zoals het is. Jij het een, en ik het ander.
Het gaat niet om wat je verdient of wat nodig is, het gaat om wat er op je af komt en dat jijzelf het niet kan beïnvloeden. De één krijgt genezing, de ander wordt ziek. De een krijgt een kind en de ander gaat dood. Zo is het leven en daar hebben we soms grote moeite mee, maar zo is het wel.

Veel uitdelen
Ik schrijf deze column op 11 november, de dag dat wij volwassenen aan kinderen snoep en lekkers mogen uitdelen. De beide kerken van Hoogkarspel zijn open en doen mee.
Een grote vreugde als je thuis komt met een plastic tas vol onverantwoord suikergoed.
Even is het leven alleen maar zoet voor alle kinderen, hoewel we niet weten hoe het er thuis aan toe gaat. Het leven deelt ook daar uit, de één heeft een leuke jeugd en de ander herinnert zich alleen de hel van vroeger.
En soms kan het heel erg goed komen met zo’n mensenkind, gelukkig maar dat het leven zoveel verschillende dingen in petto heeft. Laten we om in balans te blijven zelf ook maar veel uitdelen. Warme groet!

Ds.Marina
marinaslot@kpnmail.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.