Het  roer om

We hebben besloten om een hond te nemen, een allergievriendelijke Australische labradoodle  omdat ik last heb van allergie voor huismijt. Ook katten zijn voor mij nogal gevaarlijk als ik er zonder pil op af ga.

Toen mijn vrouw en ik elkaar ontmoetten, was zij net van plan om een nieuwe kat op te halen. Maar ja, het bleek een keuze te worden, of een nieuwe vrouw of een nieuwe kat. Gelukkig voor mij is de keuze op mij gevallen!

En dan opeens belanden wij  in een andere wereld: maandag zijn we naar een fokker geweest om een allergietest te doen.
Ik werd bedolven onder honden,  drie stuks in getal en het ging goed. Hoera!  Want onze wens om een kleine dierlijke kameraad in huis te hebben, is er al sinds we dachten over samenwonen.
Door het bezoek aan de fokker ontdekten we een prachtig stukje Wervershoof aan het IJsselmeer, een natuurgebied om heerlijk te lopen. Een plek waar we tot dusver alleen maar hard langsreden.

Facebook
En dan Facebook, we zijn lid geworden van een groep logeer- en gast gezinnen voor Australische Labradoodles en je contactkring wordt zomaar uitgebreid met hondeneigenaren die graag kennis willen maken met een mogelijk lief oppashuis. Wat leuk allemaal!
Er gaat een wereld voor mij open, want ik ben niet opgegroeid met dieren, heb alleen jaren lang mijn kater Tommy gehad. En tot zijn 15e jaar heb ik hem liefdevol verzorgd hoewel hij de laatste jaren van zijn leven voor mij nogal ‘adembenemend’ was.

Wat leuk als je zo’n stap zet in je leven, dat er dan ineens nieuwe mensen, nieuwe wegen, nieuwe omgevingen zich aandienen.
In maart gaan we nog naar een fokker in Friesland. Zij hebben hun autistische zoon enorm geholpen met de hond die de beste maat is geworden van hun jongen. Het kind is opengegaan door zijn hondenkameraadje. Wat is het toch persoonlijk welke keuzes je maakt in het leven en hoe beperkt is je blik soms. Dat besef ik nu maar weer. Het is goed om af en toe het roer eens om te gooien,  je blik te verruimen.

Mooi ook dat de steun en troost die een dier kan geven zo groot kan zijn. Dat heb ik zelf ervaren in tijden van pijn en verdriet. Dan kwam Tommy dicht bij mij en was er voor mij.

Kijk jij ook wel eens naar je eigen leven met de vraag: welk roer moet er om bij mij? Ik wens iedereen een mooie, verfrissende vroege lente toe. Met veel sneeuwklokjes, krokussen, tulpen en natuurlijk lammetjes.
En dan ben ik zo blij dat ik hier dominee ben, want ik sta zo dicht bij de natuur in Westwoud en Hoogkarspel-Lutjebroek.

Ds. Marina
marinaslot@kpnmail.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.