Het vliegend evangelie en een ijsje

In deze zomer zijn er veel mensen ernstig ziek. Niks geen komkommertijd voor de dominee. In mijn eigen gemeentes bij mensen thuis, in ziekenhuizen en verpleegtehuizen is mijn aanwezigheid gewenst. Ook in de naburige gemeente waar de eigen dominee op vakantie is, wordt mijn hulp ingeroepen.

Met veel liefde begeleid ik mensen in hun laatste levensfase of in een crisissituatie in hun leven. In mijn zwarte Polo rijdt ik heel Westfriesland door.

Vliegend evangelie
Als ik bij een kerkeraadslid langskom die mij helpt bij het verzorgen van een mooi en goed afscheid, roept ze. ‘Daar komt het vliegend evangelie’

We lachen er allebei om én er zit een diepe kern van waarheid in. Ik kom om te vertellen dat mensen niet alleen zijn, dat God heeft gezegd:  mijn naam is ‘Ik ben bij jou en ik blijf bij jou’ Dat geeft rust en ruimte voor diegene die in de knel zit. En gelukkig hoef ík het ook niet alleen te doen. We bidden samen, en dat geeft ook  mij de kracht en de liefde om door te gaan met dit mooie en soms zware werk.

Als geroepen
Als ik weer terug kom in het dorp waar nu een lief mens gemist wordt, zwaait men naar mij. Ik wordt herkend als degene die er op tijd was, die kwam als geroepen. Zo voelt het ook dat ik af en toe geroepen wordt om lief te hebben.

Als ik weer in de auto stap, komt er een ijscokar aan, zo’n ouderwetse met van die zilverkleurige deksels in puntvorm. Ik besluit om een ijsje te bestellen maar voordat ik de kans heb gehad om dat te doen, wordt mij een ijsje aangeboden door een andere buurvrouw. Wat een mooi afscheid was het. En dat ijsje is voor u!

Zo gaat dat met een vliegend evangelie, dan vang je nog eens wat.

Een mooie nazomerweek toegewenst1

Ds.Marina
marinaslot@kpnmail.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.