Joop Schaaps overleden – vrijdag 31 januari afscheid

“Do not stand at my grave and cry,
I am not there, I do not die”

– Vandaag bereikte ons het bericht van het plotseling overlijden op 25 januari van Joop Schaaps (*25 maart 1951).

Wij verliezen in Joop een zeer betrokken Duif die soms moeite had met de vernieuwende stijl van enkele voorgangers: “Wij hebben verschillende ideeën over wat een kerk is. Ik wil daar bezig zijn met mijn relatie tot de schepper.”
Afgelopen zaterdag was Joop nog aanwezig bij het feest ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van onze geloofsgemeenschap.

Zijn partner Marijke Kleyn, Joops broers, zuster en naaste verwanten wensen wij veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Op vrijdag 31 januari nemen wij om 13:30 uur in De Duif afscheid van Joop.

2 antwoorden
 1. Guus van Tol
  Guus van Tol zegt:

  Tot mijn schrik lees ik dit bericht pas vandaag. Ik ken Joop (en ook Tom) als school- en jeugdvriend. We hebben samen zeer intense momenten beleefd. Hoewel we elkaar alweer zo’n veertig jaar niet hebben gezien, met uitzondering van een kort e-mail contact, zo’n 10 jaar geleden, draag ik hem in mijn hart als bevlogen, doelgericht en vooral warm persoon. Achteraf (spijt komt altijd te laat) betreur ik dat het contact niet meer is hersteld. Maar de herinnering aan Joop is voldoende troost.
  Ik wens zijn dierbaren heel veel sterkte.

  • marijke kleyn
   marijke kleyn zegt:

   Aan Guus van Tol,ik zag nu pas uw reactie op het overlijden van mijn partner Joop,waarvoor mijn dank,mocht U nog het een en ander willen weten,u kunt me altijd mailen,Vriendelijke groet,Marijke Kleyn

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.