Over de liefde

Laatst vroeg iemand aan mij waarom ik het in de viering en ook in mijn column altijd over de liefde heb. Ik moest daar even over nadenken.
Het meest voor de hand liggende antwoord is dat er in de wereld zoveel onvrede, haat en oorlog is en dat we daarom wel een beetje tegengif kunnen gebruiken.

Onherbergzame wereld
Nu het Advent is en we de komst van een kind verwachten, een kind dat de wereld iets heel anders heeft gegeven dan waar men op hoopte, kan ik het beter uitleggen.
Neen, Jezus van Nazareth werd geen leider met spierballentaal en manipulaties, geen koning die elke dag moest laten zien wat hij waard was.
Jezus van Nazareth werd mens onder de mensen, met geboortepijn en ter wereld gekomen in een onherbergzame wereld. Hij leefde onder ons en was een mens van vlees en bloed. En toch was hij ook anders.

Zoeker naar liefde en recht
Hij had aandacht voor de mens die hij ontmoette, hij was bezig om mensen bewust te maken van wat ze met zichzelf en met elkaar doen. Dat je de kant op kan gaan van elkaar dwarsliggen, elkaar pijn doen of dat je elkaar kunt helpen, liefhebben.
Dat je kan kiezen voor een leven van liefde, vrede en gerechtigheid of dat je je kan laten leiden door het kwaad, het boze, de schaduw in je zelf.
Ik ben een volgeling van die zoeker naar liefde en recht. Ik probeer zo goed en zo kwaad als het gaat die weg ook te volgen.
Dus gaat het er elke dag bij mij over, over de liefde ….Mij verveelt het nooit.
En u???

Ds.Marina
marinaslot@kpnmail.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.