Samenloop voor Hoop

Op de dag voor Hemelvaartsdag houden we het Gesprek voor de Zondag in Hoogkarspel en spreken we de Pinksterviering door. Het wordt heel speciaal, vorige week hebben we samen met een aantal jonge mensen de liturgie en het programma opgebouwd van de ochtend.

Het thema is Samenloop voor Hoop naar de loop die op 21 juni in het Streekbos gehouden gaat worden om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Wij laten de Geest stromen richting mensen die leven met kanker, die vechten om te leven en hen die een geliefde hebben verloren aan die vreselijke ziekte. Maar we willen ook de hoop voeden en elkaar in liefde aankijken op die dag. In Hoogkarspel is er een vriendengroep die een aantal jaren geleden een jonge vriend van 24 jaar heeft verloren.
Zij gaan met elkaar lopen voor Hoop. En dat was ook te merken vorige week bij de voorbereiding, zoveel kracht en liefde, zoveel energie recht uit hun hart kwam er los. Ze hadden  teksten gezocht, liederen, een stukje film en zij gaan er voor. Maar we konden natuurlijk niet op 13 mei afspreken, dan is er kermisborrel in Hoogkarspel en als vrienden onder elkaar doe je daar aan mee.

Nieuwbakken
Dat wist deze nieuwbakken dominee nog niet goed, maar nu heb ik alles goed bestudeerd. Omdat ik op de avond voor Hemelvaartsdag geen tijd had om tussen mijn middag- en avondprogramma naar huis te gaan om te eten, at ik een loempia bij de visboer op het terras. Heel veel mensen kwamen naar de afhaalplek om even een patatje, een visje te halen als bodem voor een avond doorhalen. Bij de supermarkt stond ik in de rij met allemaal jonge mensen om mij heen, veel drank en hapjes en discussies….

Want  niet iedereen weet kennelijk hoe het hoort, dus neem je je eigen drank en happen mee, want zoals gezegd werd… ‘zij hebben alleen maar thee!!’

Ik heb mij ermee vermaakt met mensen kijken en zij keken naar mij….
En in het licht van wat deze vriendengroep met elkaar voor elkaar brengt, kreeg ik weer een inkijkje in de Westfriese cultuur en gewoontes.

Welkom
Ik nodig jullie allemaal uit om op Pinkstermorgen om 10.00 u in de kerk van Hoogkarspel te komen. We hebben muziek, inspiratie en solidariteit.
En in onze kerk is iedereen welkom, wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, wij gaan samen voor een goede zaak.

Tot ziens!

Ds.Marina
marinaslot@kpnmail.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.