Sterker dan je denkt

Soms komen er dingen op je pad, waarvan je denkt, dit red ik niet. Ik trek dit niet, dit is mij te machtig. Ziekte, een ongeluk, verlies en andere dramatische gebeurtenissen in je leven die bijna ondragelijk zijn. En wonder boven wonder, toch blijkt dat het gaat, weliswaar met de moed der wanhoop, met sidderende knieën of een hart vol angst, maar toch je redt het wel.
En in sommige gevallen gaat het gewoon goed, het oude gezegde: ‘een mens krijgt kracht naar kruis’ is nog steeds van toepassing. En ook bij mensen van wie je het niet zo had verwacht.

Moed verzamelen
En dat geldt ook voor mensen die op je pad komen, mensen die jouw leven ongewild zwaar maken door hun geestelijk of lichamelijk ziek zijn of de zorg die ze nodig hebben. Ook dat kan je soms te zwaar vallen, niet te tillen zijn. Dan moet je moed verzamelen om de draad elke keer maar weer op te pakken. In mijn onmiddellijke nabijheid zie ik mantelzorgers zich bijkans vertillen aan de problemen waar ze mee moeten dealen elke dag.
Kiezen voor je zelf is vaak het moeilijkste en zeker als het over een langere periode gaat van jaren van aandacht en opoffering dan is het wel eens op.
En toch gaat altijd op dat je sterker bent dan je denkt, dat datgene waar je zo tegen op zag, te doen is. Dat je misschien nooit gedacht had dat je dat zou volbrengen.

Ieder mens heeft zijn of haar levensopdrachten. Pas achteraf weet je vaak wat jouw taak in de wereld is geweest, als het over is, als je klaar bent. En het er goed hebt afgebracht.

Ds.Marina
marinaslot@kpnmail.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.