Paasserie 2019 – Soms, even

Vieringen in de veertigdagentijd – 10 maart – 21 april

Als het leven lastig is, breekt soms even het licht door.
In je eenzaamheid breekt de zon door in de glimlach van iemand die voorbij gaat. Als je pijn lijdt, slaat iemand een arm om je schouder. Soms, even wordt lijden opgeschort of dragen mensen het samen. Dan ervaren wij God in ons leven. Dan breekt het heilige door in ons alledaagse bestaan.
In deze Passietijd, op weg naar Pasen volgen wij ons verlangen naar liefde en inzicht en rechtvaardigheid.


Zondag 14 aprilSoms. Erkenning – Palmpasen
Voorganger: Bert van der Meer
Elke mens heeft behoefte aan erkenning, van jezelf en van anderen. Een compliment, een felicitatie, applaus, toejuiching laat je groeien en stelt je in staat tot grootse dingen.


Donderdag 18 aprilAandacht verbindt! – Witte donderdag met gezamenlijke maaltijd
Aanvang viering: 18:00 uur
Kosten: 12 euro
Toegang: melden via info@deduif.net

Voorgangers: Jan Meijer & Diana Vernooij

Wat geef jij aandacht? Breek en deel het leven met elkaar, drink de beker van het leven helemaal uit – ga ervoor! Doe het samen: om blij van te worden.
Witte Donderdag vieren we in de kerkruimte met een gezamenlijke viering met maaltijd voor iedereen die wil aanschuiven. Het thema is: Aandacht verbindt.
We staan in de traditie van Seideravond en Witte Donderdag en doen het dit jaar weer als vervolg op de nieuwe manier van vieren die we vorig jaar hebben ingezet. We hebben opnieuw de Blije Buren uitgenodigd, en iedereen die wil aanschuiven is van harte welkom.
De kosten zijn 12 euro per persoon, ofwel je neemt een gerecht mee voor meerdere personen. We vragen je bij te dragen naar vermogen, extra voor wie het niet kan betalen – zodat iedereen kan komen, ook wie geen geld heeft. Opgave via info@deduif.net


Vrijdag 19 april – Teken van genade – Goede Vrijdag
Aanvang viering: 19:00 uur
Voorgangers: Bart Jan van Gaart met muzikale ondersteuning door het koor van de Ekklesia Amsterdam.

Als je alles verloren hebt en er geen toekomst lijkt te zijn, kan een licht doorbreken dat je de crisis door draagt en je meevoert naar nieuwe vergezichten. Dat het Pasen wordt voor ieder mensenkind.


Pasen – zondag 21 aprilSoms, even
Aanvang viering: 10:30 uur
Voorganger: Gerrard Boot

Pasen, het feest én het wonder van de opstanding. Soms, even, gebeurt het, het ‘onmogelijke’. De kern van Pasen is dat we daarop blijven hopen.