Pasen 2020 in De Duif - Weg naar Bevrijding

Paasserie 2020 – Weg naar Bevrijding

Vieringen in de veertigdagentijd – 1 maart – 12 april

We kennen de situaties die ongezond voor ons zijn – je bent vastgelopen op je werk, je relatie is ondermijnend, er is oorlog in je land, jouw soort wordt onderdrukt. Midden in dit lijden weet je dat het genoeg is en er een keerpunt moet komen. Je beseft: de wereld kán anders. We gaan die Weg naar Bevrijding.
Eerst is er twijfel, kan je niet beter blijven zitten waar je zit? Je marchandeert. Daarna neem je een besluit. Je trekt weg, de woestijn in, het niet weten, je begeeft je op onbekend terrein. Je zoekt een ander, je deelt, je spreekt je ervaringen uit en leeft je in, in elkaar. Zo ontstaat ontspanning en vertrouwen in de nieuwe weg. Het besef dringt door dat dit het spirituele pad is, de levenskunst die maakt dat je je lot kunt omkeren. Het maakt je ruimhartiger en je gaat breder kijken. En dan is het Pasen, er is opstanding, nieuw leven – de wereld omgekeerd.
We volgen het exodusverhaal dat vertelt van het vertrek van het onderdrukte volk uit Egypte.


Zondag 1 maartWie voor het lijden vlucht, vlucht voor zich zelf
Voorganger: Ingeborg Schenkels
Tijdens je weg door het lijden kan langzaam een besef doordringen dat bevrijding weer kan komen. Ondanks de pijn en al begrijp je het niet. Er is vertrouwen.
Lees hier de overweging


Zondag 8 maartWaarom ik? 
Voorganger: Helma Schenkeveld
Al die verschillende stemmen dansen door mijn hoofd. Het lijken wel hele volksstammen, die me oproepen om op pad te gaan. Waarom ik? Waarheen dan? Dansend, op weg naar bevrijding.
Lees hier de overweging


Zondag 15 maartWegtrekken is onomkeerbaar
Voorganger: Bert van der Meer
Heimwee naar wat was en pijn om wat verloren is wisselen elkaar af. Elke stap sterkt je in berusting en maakt je geest rijp voor het gloren van een toekomst.


Zondag 22 maartBuig de denkfouten om
Voorganger: Marc van de Giessen
Je hebt de wens om het anders te doen. Het moet anders, maar hoe dan? Buig de denkfouten om en kies voor de weg naar een vrij leven.


Zondag 29 maartMensen op je pad
Voorganger: Hans Ernens
Geloof en vriendschap bevrijden je van angst. God zet mensen op je pad omdat jij hen nodig hebt, zij jou nodig hebben en omdat jullie samen naar God kunnen groeien.


Zondag 5 aprilHet spirituele padPalmpasen
Voorganger: Diana Vernooij
Dit is dus het spirituele pad, dit pad van struikelen door je eigen leven heen, buigen voor genade, leren van je fouten en gaan van die weg, stap voor stap.


Donderdag 9 aprilSeidermaalWitte donderdag met gezamenlijke maaltijd
Aanvang viering: 18:00 uur
Kosten: 12 euro
Toegang: melden via info@deduif.net

Voorgangers: Jan Meijer & de Blije Buren

We delen een laatste maal voor de grote verandering. Kan dit maal een weg naar bevrijding betekenen? Een nieuwe wereld voor jou, voor mij, voor elkaar? We wagen een poging, iedere keer weer.

Witte Donderdag vieren we in de kerkruimte met een gezamenlijke viering met maaltijd voor iedereen die wil aanschuiven. Het thema is:   . . .
We staan in de traditie van Seideravond en Witte Donderdag en doen het dit jaar weer als vervolg op de nieuwe manier van vieren die we vorig jaar hebben ingezet. We hebben opnieuw de Blije Buren uitgenodigd, en iedereen die wil aanschuiven is van harte welkom.
De kosten zijn 12 euro per persoon, ofwel je neemt een gerecht mee voor meerdere personen. We vragen je bij te dragen naar vermogen, extra voor wie het niet kan betalen – zodat iedereen kan komen, ook wie geen geld heeft. Opgave via info@deduif.net


Vrijdag 10 aprilVia Dolorosa – Goede Vrijdag
Aanvang viering: 19:00 uur
Voorganger: Diana Vernooij
Een juichende intocht in Jerusalem, en kort daarna de weg door de hel, met het kruis op de schouders de Via Dolorosa. Waar vinden we de overgave deze weg te gaan?


Pasen – zondag 12 aprilGroot vertrouwen
Aanvang viering: 10:30 uur
Voorganger: Bert van der Meer
Wat begon als een streepje licht aan een duistere horizon is uitgegroeid tot het licht waarin jij staat, met je verleden en je toekomst, in groot vertrouwen.