Muziek: belangrijke functie in onze viering

Gij die het sprakeloze bidden hoort
achter de woorden die wij tot U roepen.
Gij die de mensen ziet zoals geen mens.
Gij die Uw woord in ons hebt neergelegd
in den beginne als een bron van weten.
Gij die ons hebt geschapen naar U toe.
Wek onze kracht, vuur onze hartstocht aan,
heradem ons dat wij in U volharden.
Doe lichten over ons Uw lieve naam.

Dankzij de muziek staan onze vieringen als een huis. De overweging geeft ons te denken, gebed doet ons inkeren en muziek wekt onze kracht en vuurt onze hartstocht aan!

Het koor van de Duif onder leiding van Henk Kemper zingt met veel genoegen de teksten van Huub Oosterhuis op muziek gezet door Bernard Huijbers, Tom Löwenthal of Antoine Oomen. Deze liederen vormen een vast onderdeel in de viering. Daarnaast zingen we ook liederen van het nieuw liedfonds of van derden. Begeleiders op de vleugel zijn Irina Antonova of Stephanus Harsono, die eveneens werken van bijvoorbeeld Chopin, Debussy en Rachmaninov laat horen.

Nieuwe leden zijn in ons koor welkom! Je hoeft geen solostem te hebben; het gaat om de harmonie van zang en samenzijn. Het koor repeteert elke dinsdagavond, van 20.00 tot 22.00 uur. Kom eens langs en doe mee! Voor kerst zijn vaak meerdere zangers nodig. Repetities daarvoor beginnen eind september. Spreek de koorleden aan, ze vertellen er graag over. Optreden doen we elke zondag.

Coördinator van het Duifkoor is Natalie Hakhoff. Zij zorgt ervoor dat de koorleden het hele jaar iedere week de juiste liederen in hun map hebben en zij verzorgt het koorjournaal.

Opnames
CD “Op eigen kracht”, 2014,  € 10,00
Boek jij bent geleefd, Altijd aanwezige, Geschreven staat dat Uw Messias komt, Het lied van de een en de ander, Boom, Als blinden tasten wij langs de muur, Als op de dag van de oogst, Delf mijn gezicht op, Lied van alle dagen, Jij nog naamloze, Licht en stem, Naamloos schooiert liefde, Moge ons voor waar verschijnen, Deze nacht doe ons weten, Die mij droeg (op36 nr.5)

CD “Bevlogen – 2000 jaar oud, 35 jaar nieuw” 2009,  € 7,50
Dit ene weten wij, Tijdloos lied, Het was een nacht door merg en been, Liefde heeft geen longen, Tot zegen, Om vrede, Verward, Niemand anders, Staan in licht

CD “De Duif en die haar bewonen”. 1996 beperkte oplage, € 7,50
Van God is de aarde, Herschep ons hart, Die om mij smeekt, Boek jij bent geleefd, Voorbede, Het lied van vandaag en morgen, Dat ik aarde zou bewonen, Dit huis vol mensen, Lied voor bijna iedereen, Lied van de één en de ander, Hoe ver te gaan?, Tijdloos lied, Van twee woorden, Dan zal ik leven

Bestellingen geef je op door storting van het verschuldigde bedrag op bankrekening nr. NL20 RABO 0173 6297 92 en onder vermelding van de titel, aantal en afleveradres. De bestelling wordt dan zo snel mogelijk verzonden.

Onze pianiste Irina Antonova

201310irina300Irina is in Rusland geboren en begon op 6-jarige leeftijd met piano spelen. Al een jaar later won ze een concours voor jong talent georganiseerd door de Russische Federatie. In 1993 behaalde zij aan het Muzikaal Gymnasium haar diploma piano.

Haar professionele opleiding volgde zij aan het Ural Staats Conservatorium in Yekaterinaburg waar zij in 1998 haar diploma behaalde als docente, begeleider, kamermuziekensembliste en pianosoliste. Inmiddels nam zij deel aan masterclasses bij o.a. Eugeny Malinin, Eugen Indjic, Rudolf Jansen en aan het Festival Grand Prix in Sicilië en The International Holland Music Session.

In 2000 kwam Irina naar Nederland waar zij haar studie bij Jan Marisse Huizing aan het Conservatorium van Amsterdam voortzette en in 2003 voltooide. Momenteel studeert Irina voor haar Master diploma aan het conservatorium van Parijs. Vanaf 2000 werkt zij als vaste begeleider van het koor van de basisgemeente de Duif in Amsterdam.

Irina heeft gewerkt voor de Frank Sanders Muziek Akademie, met het Ad Hoc Koor voor het project ‘Requiem van Faurè o.l.v. Aad Veldhuis en met het Midsummer Voices o.l.v. Jeroen Spitteler. Ze geeft concerten met zangers, o.a. Rozanna Nahapetjan, Adil Abdulaev, Judith van Wanroij en Christian van Es. Tevens geeft ze soloconcerten in Nederland en Frankrijk.