‘Mensen van de weg’ heetten ze, de eerste Joodse volgelingen van Jezus. Zij volgden de weg die Jezus hen wees en zij zagen deze weg open voor alle mensen. 

Wij volgen diezelfde weg: soms is het een uitgestippeld pad, dan weer banen we hem zelf. We gaan samen op pad of alleen; de weg loopt de wereld in of in onszelf naar binnen. En vaak valt alles samen op dat ene pad dat onze spirituele reis baant.

 

 

 

17 juli – Jonne Meij – Dagthema: Samen op weg
Hier en nu door elkaar en in onze innerlijke beleving door God: gezien worden is een groot verlangen en vraagt ook dat we onszelf laten zien.

24 juli – Diana Vernooij – Dagthema: Al gaande wordt de weg gebaand
Er is geen brede of smalle weg naar bevrijding. Geen uitgestippeld pad. Er zijn wegwijzers, er zijn wegbereiders. Maar jij zult zelf je levensweg lopen en al gaande wordt je weg gebaand.

31 juli – Maruja Bredie – Dagthema: Onderweg
We zijn onderweg, maar waar naar toe? Is ons doel belangrijk? Onderweg is er ruimte voor ontmoeting, voor inspiratie opdoen. Soms raken we ook de weg kwijt. Hoe vinden we die terug?

7 augustus – Marc van de Giessen – Dagthema: Langs ‘s Heeren wegen
Olifanten lopen altijd maar weer hetzelfde pad, met de ervaring van generaties. Zijn wij als olifanten of banen wij een nieuwe weg? Ervaren wij ons nog als erfgenamen van de mensen van de weg?

14 augustus – Hans Ernens – Dagthema: De weg ligt onder je voeten
Vaak zoeken we naar meer, anders, beter, uitdagender, spannender. Welke weg leidt naar nog meer voldoening? Maar wat is er mis met de weg die al lang open ligt?

21 augustus – Jan Meijer – Dagthema: Weg Wijs
Door het verhaal van de weg die Jezus is gegaan zijn wij wegwijs gemaakt. Kunnen we dat samen toepassen in ons dagelijks leven? Zingen we samen nog dezelfde wijs of ieder zijn eigen lied?

28 augustus – Marc van de Giessen – Dagthema: De weg naar binnen
In de zomer kom je tot jezelf. Als je stil wordt van binnen, verstoren allerlei gedachten die reis. Het is tijd om voorbereid de weg naar binnen te gaan, tijd voor de zomer in je ziel.

 

Blog artikelen
Portfolio

De 8 meest recente Portfolio Items

Pagina's
Categorieën
Maandelijks