Groeten uit…

Deze zomer vertellen we elkaar reisverhalen. We verkennen de plekken die iets voor ons betekenen. We gaan nieuwe wegen én ervaren oude wegen als nieuw. We zijn de pelgrim die wandelt om in te keren in onszelf, een bewonderaar van de geschiedenis van oude steden én de thuisblijver die vrolijkheid in eigen stad zoekt. Hoe je ook je zomer doorbrengt, de plaatsen die je bezoekt brengen je verder. Dat is de zomer op zijn best!

14 juli – Diana Vernooij – Grüsse aus Köln
Zes vrouwen omarmden de straten van Keulen. Een straatretraite trok hen uit hun comfortzone. In een wereld stappen die je niet kent en dan erkennen wat is – wat levert dat op?

21 juli – Marc van de Giessen – Groeten uit Bethanië
Staande op de Olijfberg ervoer Marc de spanning tussen naastenliefde enerzijds en onverdeelde aandacht anderzijds: zijn innerlijke Martha en Maria.

28 juli – Maruja Bredie – Groeten uit het nieuwe Westen
De ontmoeting van de oude Boeddha met het nieuwe Westen is inspirerend en brengt ons terug naar overpeinzing en het gevoel van vrij zijn, thuis zijn.

4 augustus – Jan Meijer – Groeten uit Canada
Wat kunnen we over de zorg voor de aarde leren van de oude bewoners? Waren zij de echte hoogvliegers en grote geesten? Geloof, hoop en liefde: toen en nu.

11 augustus – Bert van der Meer – Groeten uit Parijs
Place du Tertre, Notre Dame, Het Parfum, Ratatouille. Zien wat je gelooft of geloven wat je ziet? Bert vertelt en zingt van een al duizend jaar belangrijke stad van Europa.

18 augustus – Marc van de Giessen – Groeten uit Droomland
In Droomland ondervinden wereldverbeteraars geen weerstand. Brengt het pad door Droomland lieve vrede voor een betere wereld of brengt Droomland verdeeldheid?

25 augustus – Bart-Jan van Gaart – Groeten uit Istanbul/Constantinopel/Byzantiu
Stad op de grens van Oost en West, hoofdstad van twee wereldrijken, stad van handel, geweld en godsdiensttwisten. En nu, in 2019: stad van radicale liefde!

Alle overwegingen in deze serie vind je op deze pagina

Berichten
Portfolio

De 8 meest recente portfolio items

Pagina's
Categorieën
Maandelijks