Laat je raken

Aanrakingsverlangen ja, we verlangen naar een knuffel, om vastgehouden te worden. We missen in de anderhalve meter samenleving het contact dat we nodig hebben om hechte verbinding te maken met elkaar. We hebben het nodig geraakt te worden, om ons gekend te weten in het diepste wezen van ons bestaan.
En nu we elkaar minder kunnen aanraken, gaan we deze zomer al onze zinnen onderzoeken. We hebben 7 zintuigen om ons geraakt te kunnen voelen door het leven, door God en door elkaar. We gaan oefenen om ons in deze zintuigen te kunnen laten raken en bewaren daarbij het evenwicht in onszelf.

De vieringen zijn om en om te volgen via Zoom of in De Duif.
Wil je wekelijks een uitnodiging ontvangen? Meld je dan aan via
info@deduif.net

– – – – – – – –

5 juli – Tastzin – Helma Schenkeveld: Zoomviering
Aanraking is de eerste taal die ons verbindt. Ze gaat aan de taal van woorden vooraf. Het waarnemen met de tastzin heet voelen. We starten deze zomerserie met geraakt zijn en aanraken.

12 juli – Intuïtie – Marc van de Giessen: Duifviering
Wat wil je nog geloven? Er zijn zoveel waarheden. Open jouw wezen voor je intuïtie, dat heilige geschenk, jouw innerlijk weten en laat je daar beroeren.

19 juli – Denken – Diana Vernooij: Zoomviering
In je hoofd is er meestal een gesprek gaande. Je gedachten lijken je soms te overvallen. Alsof je geest een zintuig is voor ideeën. Hoe leer jij je geest kennen?

26 juli – Zien – Jan Meijer: Duifviering
Johan Cruijff zei: “Je gaat het pas zien, als je het door hebt”. Is dat een te eenvoudige gedachte of juist een te moeilijke oplossing voor het geloof in de toekomst? Wat leren we in te zien door de Bijbel?

2 augustus – Geur en smaakzin – Helma Schenkeveld: Zoomviering

9 augustus – Horen – Bert van der Meer: Duifviering
Iets horen is bijna hetzelfde als iets ervaren: horen komt dicht bij de beleving. Daarom in deze viering óók geluidseffecten en een ode aan het hoorspel.  Komt dat eh… horen!

16 augustus – Evenwicht – Marc van de Giessen: Zoomviering
Contact moeten we doseren om ons geraakt te weten. Maar hoe vind je evenwicht als je ziel gekwetst is? We kunnen leren balanceren met gevoel voor het goede.